Over onsBIER BROUWEN

Brouwen is ons ding, bier is ons water!

scroll omlaag

© MARIJKE fotografeert

© MARIJKE fotografeert

Welke bieren maken we en waarom?WE MAKEN BIEREN
DIE WE ZELF LEKKER VINDEN

Bier maken lijkt misschien wel het meeste op koken. Kennis van ingrediënten en van het proces zijn beide belangrijk. Wanneer je dan alles, volgens een recept, samenvoegt en de juiste stappen volgt heb je bier. Of eten.

Of het lekker is, vind je pas daarna uit. En dat is waar we ons al helemaal voorin het proces mee bezig houden. De keuze voor mouten, hop en gist maken voor een groot deel uit wat het resulterende bier gaat worden. Combinaties zoeken en veel proeven en aanpassen, zorgen ervoor dat we de lekkerste bieren maken en blijven ontwikkelen.

FoundersHANS ANTON & CLEMENT VERSCHOOR

01. HOP

Hop geeft bitterheid en aroma aan bier. Naast de edele hopsoorten zijn er inmiddels enorm veel soorten met ieder hun eigen aroma, smaak en bitterheid. Prachtig dus om mooie bieren mee te maken!

02. KRUIDIGHEID

Soms, maar echt soms, voegen we ook kruiden toe aan ons bier. Eigenlijk alleen maar bij De Heemraad, ons witbier. Want daar hoort het in. Koriander en gedroogde sinaasappelschil. Als je dat er niet in doet, wordt het namelijk meer een weizen. Dat is Duits. Maar ook lekker.

03. GERST

Gerst is de meest gebruikte graansoort voor bier. En voor whisky ook trouwens. Meestal wordt de gerst gemout. Hieronder lees je meer over mouten en wat dat doet voor de smaak.

04. GIST

Gist zet de suiker uit de mout om in alcohol en koolzuur. Best belangrijk spul dus. Daarnaast zorgt gist voor allerlei smaken en aroma’s. Afhankelijk van de temperatuur waarop de wort vergist wordt tot bier (lees dat nog maar een keer ;-)) geeft dat vooral kruidigheid of fruitaroma’s.

05. MOUTEN

Eerder ging het al over gerst. Wanneer gerst vochtig wordt gemaakt, dan gaat het groeien. De enzymen in de kiem zetten het zetmeel om in suiker. Voordat dat helemaal gebeurd is, wordt dit proces gestopt door het te verwarmen. Dat verwarmen is weer een proces op zich. Voor lichte bieren is de gerst maar net genoeg verwarmd om te drogen. Voor donkere bieren wordt gerst gebruikt die heel warm is geweest tijdens het drogen. De al aanwezige suikers kleuren onder invloed van aminozuren en de temperatuur donker. Complexe chemische reacties (de Maillard reactie) zorgen voor bijzondere smaken. Koffie, chocolade, gedroogd fruit zijn smaken die hiermee kunnen worden bereikt in het bier.

06. KOOLZUUR

Gist zet de suikers in het wort om in alcohol en koolzuur. Deze koolzuur is ook een belangrijke smaakmaker in uiteindelijke bier. Vaak voegen we na de vergisting nog een hoeveelheid koolzuur toe aan het bier om het precies op het juiste niveau te krijgen. Het ene bier heeft meer koolzuur dan het andere. Ook dit bepaalt mede de smaak van het bier.

ZOLANG ER WATER IS, ZULLEN WE BIER MAKEN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte van de release van nieuwe bieren of activiteiten in het bierlokaal.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

TestimonialsWAT LIEFHEBBERS ZEGGEN OVER ONS EN ONS BIER

MANNEN MET HART VOOR DE ZAAK

Bierbrouwerij De Magistraat is een brouwerij met beleving, gerund door 2 mannen die hart hebben voor de zaak en hun producten. Wij hebben een recreatie- en horecabedrijf in Renesse waar we het hele assortiment van De Magistraat op de kaart hebben staan en merken dat de bieren jong & oud aanspreken door de toffe uitstraling van de bierflesjes, glazen en bierviltjes, maar zeker ook door de verschillende bijzonder lekkere smaken.

TOM RUIJTENBERG

Manager F&B bij
Strandpark De Zeeuwse Kust
https://mlfziaoexxfd.i.optimole.com/w:160/h:160/q:mauto/rt:fill/g:ce/https://www.bierbrouwerijdemagistraat.nl/wp-content/uploads/2020/05/Tom_Ruijtenberg-400x400-1-e1590432249914.jpg

EEN PRODUCT GEBROUWEN
MET PASSIE EN LEF

De eerste keer dat ik samen met een klant op zoek moest naar “de dochter van de burgermeester” in de winkel… was toch een beetje onwennig! We verkopen sinds enige tijd in onze Albert Heijn supermarkten en Gall & Gall vestigingen bier van De Magistraat. De klanten zijn erg enthousiast over de smaak, kwaliteit, uitstraling en het complete aanbod. En wij als winkelier maken een mooie marge en hebben iets speciaals te bieden aan onze consument. Een product gebrouwen met passie en lef zoals bij ondernemerschap hoort en dat proef je!

DENNIS GROEN

Ondernemer Albert Heijn
en Gall&Gall franchise
https://mlfziaoexxfd.i.optimole.com/w:160/h:160/q:mauto/rt:fill/g:ce/https://www.bierbrouwerijdemagistraat.nl/wp-content/uploads/2020/05/Dennis-Groen.png

EEN TOPPER IN DE KOELKAST

Graag bieden wij onze gasten een ruime keuze aan “speciaalbieren”. De toevoeging van de bieren van De Magistraat was voor ons vanzelfsprekend. Gebrouwen in de streek met ambachtelijke passie. Inmiddels hebben wij gemerkt dat de uitstraling en samenstelling van het assortiment voldoet aan de wensen van onze gasten. Al met al een topper in de koelkast.

BJORN
VAN DER WESTEN

EIGENAAR EN GASTHEER
HOTEL-RESTAURANT
DE KOPPELPAARDEN
https://mlfziaoexxfd.i.optimole.com/w:160/h:160/q:mauto/rt:fill/g:ce/https://www.bierbrouwerijdemagistraat.nl/wp-content/uploads/2020/06/Bjorn-van-der-westen.jpg

SOMMIGE BIEREN MOET
JE GEDRONKEN HEBBEN!

En bij voorkeur meer dan eens.
2,20
Hij let al eeuwen op het water. Maar nu mag jij er even op passen. Een lekker frisse, Tsjechische stijl lager, maar jij mag pils zeggen!
2,39
Witter dan wit. Dat is De Heemraad. Gebrouwen met gerste-, tarwe- en havermout waardoor dit bier zijn witte, lichttroebele kleur krijgt.
Koriander en sinaasappelschil geven hem een frisse kruidigheid.
2,39
Een blondje maar niet al te blond. Gemaakt met o.a. Cara mout waardoor ze iets kleurt en lekker moutig smaakt. Niet al teveel alcohol, zodat ze je niet direct de kop gek maakt.
2,59
Door met een mooie hoeveelheid Citra en Mosaic hop deze IPA te droog-hoppen (raar woord, vraag ons gerust om uitleg), krijgt hij
heerlijke aroma’s van fruit en bloemen. Een lekker bittertje maakt hem helemaal af. Lekker doordrinkbaar!
2,59
De Schout bij Nacht, die drink je onopvallend lekker door. Donkerbruin, tegen het zwart, van de gebrande mouten. Smaken van koffie, donkere chocolade en een vleugje honing.
2,75
Ga maar even zitten. Dat is met de scheepstimmerman wel aan te raden namelijk! Maar liefst 9,5% alcohol maakt dit een hele stevige tripel. We maken hem zo stevig omdat een deel van de batch wordt gelagerd in
eikenhouten portvaten. Als Scheepstimmerman gaat ie daarin en hij komt er maanden later als Tsaar Peter weer uit.
0
    0
    Jouw bestelling
    Bestelling is leegTerug naar winkel